logo

ERAY ÇİÇEK’TEN YÖRÜK ŞENLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ERAY ÇİÇEK’TEN YÖRÜK ŞENLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ak parti Menteşe ilçe Başkanı Eray Çiçek yaptığı açıklama da;Dün Muğla Yörük Obaları Derneği’nin düzenlemiş olduğu Muğla Yörük Türkmen Toy’unda yaşanan bir dizi yakışıksız ve çirkin olaya karşı sessiz kalmamız beklenemez. Yörük Türkmen Toyu’nda maalesef Yörük Türkmen Toyu’na yakışmayacak bir “TOYLUK”la karşılaşmış olduk.

Bölgemizde yaşanan binlerce yörük vatandaşımıza verdiğimiz kıymetten dolayı, AK Parti Menteşe Teşkilatı olarak partimizi Muğla’da temsilen en yetkili İl Başkanımız Kadem Mete, Muğla Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan ve yüzlerce teşkilat mensubumuz ile birlikte katıldık.

Protokol konuşmaları esnasında Oba Başkanı ve yöneticilerine Sayın Milletvekilimizin protokol konuşması olmamasına rağmen, bir selamlama konuşması talebi olduğunu ilettim ve doğal olarak söz vereceklerini duymak istedim. Daha sonra söz verecekleri tarafıma iletildi. Fakat programın akışı içerisinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün konuşmasını bitirdikten sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen personellerce, belediyeye ait olan kürsü adeta kaçırılarak Oba başkanına ve Oba’ya “ABA ALTINDAN SOPA” gösterilmiştir. Bunun üzerine Dernek Başkanı Orhan Akcan ile yaptığım görüşmelerde bunun neden böyle olduğunu sorduğumda; “Çaresiz olduğunu, kendisini anlamamı” istedi.

Evet gayet iyi anladım ben sizi Başkan!. Anlaşılan ve görünen odur ki OBA OBALIKTAN çıkmış, ZİLLET İTTİFAKI’nın hem arka hem de ön bahçesi olmuştur.

Sayın Dernek Başkanı bu davranışlarını bir irade tarafından Yörük Türkmen geleneklerine uymayan şekilde talimat alarak yapmış ise kendisinin ve temsil ettiği tüm yörüklerin itibarını korumak amacıyla bu iradeyi açıklamakla mükelleftir. Eğer bunu açıklamıyor ve kendi iradesiyle yaptığını söylüyor veya söylemek zorunda kalıyorsa Yörük Türkmen Derneğine düşürmüş olduğu bu siyasi lekeyi ortadan kaldırmak için İSTİFA etmelidir. Zira, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca önceki yıllarda desteklenen şenliklere katılım sayısı, on binlerce kişiyken,  ne kadar üzücüdür ki bu yıl ki katılım sayısı, 700-800 kişilere kadar düşmüştür. Bu da başkanın bu etkinliği ne kadar siyasileştirdiğinin açık bir göstergesidir. Bu durum bile sizin istifanız için yeterli bir gerekçedir.

Ayrıca şenlik esnasında tarafımıza dağıtılan ve genel anlamda farklı kültürlerin birleşmesini temsil eden Poşuları, örümceklenmiş zihinleriyle farklı siyasi görüşlere dahi tahammülleri olmayan dernek başkanına ve arka bahçesinde yer alanlara iade ediyoruz.

Ama biliyoruz ki, Oba yönetiminde veya üyesi olup ta, bu yakışıksız ve çirkin hareketleri tasvip etmeyen yüzlerce onurlu, başı dik ve bu zillet içerisinde yer almayan yörük kardeşlerimizin de olduğunu biliyor ve en kalbi duygularımla onları selamlıyorum.” dedi.

Etiketler: » » » »
479 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ