logo

EĞİTİM-BİR-SEN’DE ÖNDER UÇAK YENİDEN BAŞKAN

EĞİTİM-BİR-SEN’DE ÖNDER UÇAK YENİDEN BAŞKAN

Muğla Şubesi 7’inci Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Mevcut Başkan Önder Uçak ile birlikte Köyceğiz Şube Başkanı Ali Eren’in de aday olduğu genel kurulda 97 oyla Önder Uçak yeniden başkan seçildi.

Eğitim, öğretim, bilim ve hizmet kolunda yetkili sendika olarak faaliyetlerini sürdüren Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Muğla Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Genel Kurula; Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, siyasi parti temsilcileri, sendika başkanları ve STK başkanları katıldı.

Divan Başkanlığını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un yaptığı genel kurulda seçim öncesi konuşmalar gerçekleştirildi.

“KONGREMİZ HAYIRLI, YÜRÜYÜŞÜMÜZ KUTLU OLSUN”

İlk olarak konuşma yapan mevcut Başkan Önder Uçak, “Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz. Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. Bizleri Eğitim-Bir-Sen çatısı altında tanıştıran, buluşturan, konuşturan, koşuşturan rabbime sonsuz şükürler olsun. Birlikteliğimiz daim ve bereketli olsun” dedi.

17 Kasım 2018 delegelerin tam desteğiyle güvenoyu aldıklarını dile getiren Uçak, “İstikrar sürsün, tecrübe ve kazanımlar devam etsin diye güven tazelemek için yedinci olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. ‘Vakit birlik ve kenetlenme vakti. Vakit yeni ufuklara ve hedeflere koşma vaktidir” hep beraber sendikamızı daha iyi noktalara eriştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Sendikacılığımızı iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak yapmaya devam edeceğiz. Üyemizin ve ülkemizin menfaatini birlikte düşünerek özlük ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Toplam 161 delegeye sahip olunan genel kurulda 158 delege oy kullanırken kullanılan oyların 97’sini alan Önder Uçak yeniden şube başkanı oldu.

Genel kurulda, aday Ali Eren 58 oy alırken 3 oy geçersiz sayıldı.

Etiketler: » » »
270 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ