logo

Demirtaş’tan delegeye “Dik durun” çağrısı

Demirtaş’tan delegeye “Dik durun” çağrısı

Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ve Seydikemer ilçe kongrelerini gerçekleştiren AK Parti’de delege üzerinde baskı kurulduğu iddialarıyla ilgili bir çıkış da Cemal Demirtaş’tan geldi. Demirtaş sosyal medya hesabından açık açık delegeye çağrıda bulunarak “Dik durun, siz temsil yetkisini elinizde bulunduruyorsunuz” dedi.

Sosyal medyada yazdığı yazılar ve zaman zaman ortaya koyduğu eleştirilerle dikkatleri üzerine çeken, siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden iş insanı Cemal Demirtaş sosyal medya hesabından delege kavramını ve sorumluluğunu açıkladığı dikkat çeken bir yazı paylaştı. “Delege, kendi yok vebali çok kardeşim” başlığıyla yazdığı yazısında dikkat çeken eleştirilerde bulunan Cemal Demirtaş yazısını “Adalet ve hakkaniyet üzere yol yürüyen delege kardeşlerimize selam olsun” diyerek bitirdi.

İşte Cemal Demirtaş’ın devam etmekte olan AK Parti ilçe kongrelerinde yaşandığı ileri sürülen delege baskılarına atıfta bulunduğu o yazısı:

“DELEGE ; KENDİ YOK , VEBALİ ÇOK KARDEŞİM

Delege ; kendisine temsil yetkisi verilen kişi demektir.

Bakanlar Kurulundaki her bakan aynı zamanda delegedir.

Türkiye’nin başka ülkelerdeki büyükelçileri aynı zamanda delegedir.

BM de konuşan Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’nin delegesi olarak orada konuşur.

Delege ; yetkilendirilmiş kişi. Kendisine seçme, temsil etme ve toplantılara katılma görevi verilen kişi.

Seçen kişidir yani.

Siyasî partilerde delege sistemi ile yöneticilerini seçerler. Üyeler delegeyi, delegeler ilçe ve il başkanlarını, daha sonra da en üst makamı, yani genel başkanı seçerler.

Seçmeden önce ise daha büyük bir görevleri vardır aslında. Az sonra “genele” sunacakları adayı, önce kendileri aday yaparlar.

Her partide aşağı yukarı bu böyledir. Sayılarda belki farklılık olabilir.

Ehliyet,

Liyakat,

Bilgi,

Sadakat,

Samimiyet,

Birleştiricilik,

Makama layık olma,

Partiye ve davaya özünde benimsemiş,

Toplumu arkasına alabilecek,

Milletin derdi ile hemhal,

Hizmet etmeye adanmış,

Yerelde temsil yeteneği olan…

Ve daha sayamadığım bir çok yönü ile ölçerek, biçerek, tartarak seçmeye gayretli olmalıdır.

Yoksa,

Onun arabası var güzel mi güzel…

Oteli de var, restaurantı da var özel mi özel,

Çok güzel çay ısmarlıyor… ağa dedi, paşa dedi..

Adam da ne boy var, ne endam, bir bakış baktı kalbimi yaktı, ben nasıl seçmen ağanın hakkı…. derse,…

Birilerinin bizim dediğimizi seç demesi ile delegelik yapılamaz. Vebali boyundan büyük olur. Delege 2 yılda bir kere hatırlanan olmamalı.

Elbette hepsi asla böyle değil. Içlerinde ne kadar samimi kardeşlerimiz var biliyorum. Siyaset şirket değildir. Yaz boz ile olmaz. Kriterler hep aynıdır.

Bilenler çok iyi bilir ; Zilzal Suresinde, “zerre misgal” der, hayrın misgali de şerrin misgali de kayıt altındadır. Delege kardeşlerimiz onun bunun, o ağanın, bu lordun, o babanın lafına, sözüne göre değil, Zilzal Süresini okuyarak, misgal ile tartarak ancak iyiyi, doğruyu, ehveni seçmenidirler.

Çünkü yanlış yönlendirme ve dikta ile yapılan seçimler ile önce bölge, nihayetinde ülkemizin âlî menfaatleri en önce göz önünde bulundurulmalıdır. Bir küçücük menfaat ile asla ölçülemez. Delege bana göre ” Hiç korkmayan ” kişi olmalı ki akşam başını yastığa koyduğunda rahat uyku uyuyabilsin.

Adalet ve hakkaniyet ile yol yürüyen delege kardeşlerimize selam OLSUN.”

Etiketler: » »
864 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ