logo

CUMHURİYET BAYRAMI MUĞLA’DA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI MUĞLA’DA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI MUĞLA’DA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yılı, Muğla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar, Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün valilik bahçesinde tebrikatı kabulü ile başladı, meydanda protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile devam etti.

Törende, Emirbeyazıt İlkokulu öğrencilerinden Elifnaz Şahin “Atatürk Sayesinde” adlı şiiri, Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu öğrencilerinden Mehmet Sıkkar ise “29 Ekim” adlı şiiri okudu.

Vali Orhan Tavlı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde aziz milletimizin canı ve kanıyla kurulan Cumhuriyetimizin 97.yıldönümünü kutluyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Bu anlamlı günde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Aziz şehitlerimiz ve Kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
Bugün, aziz yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi, Muğla’mızda da bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımızın gölgesinde, Aziz Türk Milletinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, bağımsız ve çağdaş bir devlet olarak dünya ve tarih sahnesinde yerini aldığı günü kutluyoruz.
Cumhuriyet, vatan topraklarını savunarak, bağımsızlığını canı pahasına korumak için işgalcilere karşı onur savaşı veren şanlı bir milletin küllerinden yeniden doğuşudur. Cumhuriyet yüce milletimizin kan ve gözyaşı ile yazdığı eşsiz bir destandır. Muhteşem bir bağımsızlık mücadelesinin sonucunda, kazanılan, büyük bir zaferdir Cumhuriyet.
Ülkemiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, gelişmiş, özellikle son yıllarda 2023 hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen atılımlarla, bölgesinde ve dünyada adından söz ettirmiştir. Demokrasimizin, hukukun üstünlüğünün daha da güçlendiği bir dönemde Cumhuriyet; bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda var olan tüm başarılarımızın, attığımız her adımın, aldığımız her yolun güvencesi ve teminatı olmuştur.
Şanlı Ecdadımızdan devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, Ülkemizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. İnanıyorum ki bundan sonra da çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız.
Saygıdeğer Muğlalılar, sevgili gençler, Cumhuriyetimiz, bugün 97. yaşına girerken, ülkemiz eğitim, sağlık, ekonomi, bilim, sanat, kültür, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla, bölgede ve dünyada önemli bir yere sahip olmuştur.
İstiklalimize ve istikbalimize, ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışanlara karşı, ülkemizi ve sınırlarımızı korumak, barış ve huzuru tesis etmek amacıyla, dün olduğu gibi bugün de, istikrarlı bir şekilde mücadeleye devam ediyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi yok etmeye, vatanımızı bölmeye, demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik içerden ve dışardan gelen her girişim ile yıkıcı ve bölücü oluşumlar, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.
Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini, kısa sürede gerçekleştiren ve halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet inancıyla, şanlı Türk bayrağını kutsal vatan topraklarında sonsuza dek dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam edecektir.
Bugün, dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yer almayı başaran ülkemiz, gücünü, milletimizin ortak iradesinden alarak, saygıdeğer cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru kutlu yürüyüşünü emin adımlarla sürdürmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü kutluyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Altar Zeyhan

Etiketler: » » » »
694 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ