logo

ÇİÇEK’ TEN YURT AÇIKLAMASI

ÇİÇEK’ TEN YURT AÇIKLAMASI

Ülke gündemi gibi Muğla gündemini de yerini koruyan üniversite öğrencilerinin Muğla’da su ve kanalizasyon bağlantısı yapılmadı için açılamayan KYK yurdu konusunda bir açıklamada AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek’ten geldi. İlçe Başkanı Çiçek; “2024 öğrenci kapasiteli yurdun açılmasını hızlandırmak için hiçbir gayreti olmayan Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediye tesislerinde 45 öğrenciyi barındırdığını söylemektedir. Neymiş? 25 bin öğrencinin yaşadığı Menteşe’de 45 öğrenci ile sorunu çözmüşler” dedi.
Üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının tartışıldığı bu günlerde 2024 öğrenci kapasiteli KYK yurdunun açılmasına günler kala yerel yönetimlerin algı çalışması yaptığına dikkat çeken Ak Parti Menteşe İçe Başkanı Eray çiçek yaptığı yazılı açıklama ile yerel yönetimlere yüklendi. Çiçek açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Barındırmama konusunda kendini kodlamış olan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi sorunu köpürterek ‘Barınma sorununu çözüyoruz’ gibi açıklamalar yapmakta.
2024 öğrenci kapasiteli yurdun açılmasını hızlandırmak için hiçbir gayreti olmayan Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediye tesislerinde 45 öğrenciyi barındırdığını söylemektedir. Neymiş? 25 bin öğrencinin yaşadığı Menteşe’de 45 öğrenci ile sorunu çözmüşler! … Algı 198 öğrenci, tesisinizde öğrenciler kaç gün kalabiliyor.
Ha bu arada tabi bu tesisleri de merak ediyoruz. Otel mi? Misafirhane mi? Öğrenci evleri mi? Yoksa spor salonlarına yatak atıp barındırmak adı altında ‘barındırmamak’ mı?
Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yüksek bütçelerinizi içi boş beton binalara gömmek yerine Muğla’ya mecburi gelenler için bir misafirhane yaparak ‘geçici barınma sorununu’ çözebilirdiniz.
Sizin asli göreviniz olan su ve kanalizasyonu yapmayarak, şimdiye kadar açılacak olan yurda engel olarak, yarattığınız barındırmama sorununa yine 45 öğrenciyi uygun olmayan koşullarda barındırdığınızı söyleyerek sorunu çözdüğünüzü söylemek, en hafif tabirle Menteşelilerin ve gelen misafirlerin aklıyla alay etmektir.
Menteşe ve Büyükşehir’in yıllardır yapmaya çalıştığı aslında bir CHP Belediyeciliği olan, ‘Barındırmama’ üzerine kurulmuş bir düzenin devamıdır.
Yıllardır menteşe belediyesi ve CHP gerçeği Muğla’da;
Ulaştırmama, Susuzlaştırma, Barındırmama üzerine kodlanmış halktan kopuk, seçkinci bir anlayışın tezahürüdür.
Çok kısa zamanda menteşe de yurt başvurusu olan her öğrenci yurtlara yerleşecektir.”

Etiketler: » » » » »
504 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ