logo

BEYAZ DERNEĞİ’İNDEN FARKINDALIK PROJESİ

BEYAZ DERNEĞİ’İNDEN FARKINDALIK PROJESİ

Engellilerin yaşam şartları ve farkındalığın oluşturulmasının amaçlandığı etkinlikte, engellilerin hayatın her alanında var oldukları bilincinin bilinmesi, kendi penceremizden engelli bireylerin hayatı ve farkındalığın oluşturulması hedefleniyor.

Beyazay Muğla Şubesi “Engelli Farkındalığı” adı altında kısa film yarışması düzenleyecek. Kısa film yarışmasına Muğla sınırları içinde üniversitede eğitim gören tüm öğrenciler katılabilecek.

Eserlerin son teslimi 17 Mayıs 2022, eserlerin jüri tarafından seçilmesi 20 Mayıs 2022, ödül töreni ise 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Beyazay Muğla Şubesi’nce “Engelli Farkındalığı” kısa film yarışmasına ilişkin yapılan bilgilendirme şu ifadelere yer verildi:

“Engelli bireylerin toplum içinde zaman zaman yaşadığı sıkıntılar aşikardır. Toplum olarak engelli bireylerimizin yaşamın her alanında olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Engelli bireylerimizin yaşam tarzlarını, engellilerin mutluluğu, engelliler hayatın içinde, hangi koşullarda neler yapıldığının anlaşılması ve konu ile ilgili farkındalığın arttırılması için yarışmanın konusu ‘Engelli Farkındalığı’ olarak belirlenmiştir.”

Yarışmaya katılımın ücretsiz olduğunun belirtildiği bilgilendirmede Genel Katılım Şartları ise, “Her öğrenci yarışmaya en fazla iki eser ile katılabilecektir. (Kısa film ve Kamu Spotu). Seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar. Katılmış olsalar bile değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmaya katılacak kısa filmler en fazla 5 (beş) dakika olacaktır. Kamu spotu ise en fazla 2 (iki) dakika olacaktır. Yarışmaya katılacak olanlar EK’te yer alan taahhütnameyi doldurmak zorundadır. Yarışmaya katılacak üniversite öğrencisi üniversitede öğrenci olduğunu gösteren belge ile katılacaktır. Kısa Film ve Kamu Spotu için konusu ve tema, Engelli Farkındalığı olacaktır. Filmlerin çekim kalitesi / çözünürlüğü, en az 1920X1080 piksel olmalıdır. Başvurular DVD formatında ve 2 (iki) adet gönderilecektir. Üzerinde katılımcının adı, filmin adı, süresi, türü belirtilmek zorundadır. Yarışma takvimine uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmaya gönderilen eserler daha önce yayınlanmamış olmalıdır. Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır. Yarışmaya gönderilen filmler iade edilmez. Eserler Beyazay Muğla Şubesi, Kızılay İş Merkezi Menteşe Muğla adresine gönderilecektir” şeklinde belirtildi.

Yarışma sonuçlarının Beyazay Genel Merkezi http://www.beyazay.org.tr/ adresinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi web sitesinde http://www.mu.edu.tr/tr yayımlanacağı kaydedildi. 

Etiketler: » »
571 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ