logo

BEÇİN KALESİ BELGESEL ÇEKİMLERİ BAŞLADI

BEÇİN KALESİ BELGESEL ÇEKİMLERİ BAŞLADI

BEÇİN KALESİ BELGESEL ÇEKİMLERİ BAŞLADI

İlimizin tarih ve kültürel değerlerinin ulusal/uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Muğla Valiliği himayelerinde imzalanan protokol kapsamında, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Bir Tarih Hazinesi: Beçin Kalesi” belgeseli çekimleri başladı.

Muğla Valisi Orhan TAVLI himayelerinde imzalanan ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğtim Müdürlüğü ve çeşitli kurum ve kuruluşların içinde yer aldığı “Beçin Kalesi İşbirliği Protokolü” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

    İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal ve gerekse uluslar arası tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlayan işbirliği protokolü kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla “Bir Tarih Hazinesi: Beçin Kalesi” adlı belgesel çalışması hazırlanıyor.
    5000 yıllık tarihe sahip Beçin Kalesi Milas’ın kartal yuvasıdır. Medeniyetlere ev sahipliği yapan bu kadim yapı bir tarih kitabından farksızdır. Kale içinde görülen binlerce yıllık medeniyet göstergeleri analiz edilerek değerlendirilmelidir. Antik uygarlıklardan Türk-İslam medeniyetine kadar pek çok ulusa ev sahipliği yapan kale tarihin ve antropolojinin canlı laboratuvarı gibidir.
  “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” belgesel film çalışması öncelikle kale çevresinde yaşamış olan uluslara ve medeniyetlere odaklanacaktır. Uygarlıkların birbiriyle doğal olarak geçişli olması beklenir. Geçişlilik ve ortak medeniyet unsurları hem görsel kanıtlar hem de uzman görüşleriyle vurgulanacaktır.
  Belgeselin son bölümünde, UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine girmiş olan Beçin Kalesi’nin dünya ve Türkiye ölçeğinde önemi vurgulanacaktır. Eserin ulusal ve uluslarası tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla benzersiz yönleri öne çıkarılacaktır. Kale ve çevresinde geçmişten bu yana yapılan kazı, restorasyon ve koruma çalışmaları anlatılarak ileriye dönük planlar ve projeksiyonlar ele alınacaktır.
 Çekimlerine 21.03.2020 tarihinde başlayan belgeselin 2021 Nisan ayında gösterime hazır olacağı öngörülmektedir.

Etiketler: » » » »
753 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ