Son Dakika


AK Parti Muğla Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Sehernur İnci yaptığı açıklamada:
“Bugün kadınlar olarak Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak için el ele verdiğimizi tüm dünyaya göstermek adına meydanlardayız.
Bugün 81 ilde kurduğumuz bu zincir,
Gazze’de evlatlarını kaybeden anne-babaların zinciridir…
Öksüz-yetim bırakılan çocukların zinciridir…
Ve insanlığını kaybetmeyen herkesin zinciridir!
Biz; “Yaralıları mı kurtaracaktım, şehitleri mi taşıyacaktım ya da bir torba un mu bulmaya çalışacaktım? Yemin ederim eve tek bir torba un getirip, çocuklarımın karnının doyacağını bilsem, ölüme razı olurum” diyen Gazzeli annenin sesi olmak için, bu sesi dünyaya duyurmak için buradayız” dedi.
“Barış Kadınla Mümkündür”
İnci, “Bugün Türkiye’den tüm dünyaya tek bir şey söylüyoruz:Barış kadınla mümkündür.
Slogan atmıyoruz; vicdanlarımızla haykırıyoruz.
Çünkü bazı sessizlikler vardır ki, arşı yere indirir.
Ve bizim sessizliğimiz, Gazze’nin en gür çığlığı olacaktır” diye konuştu.
Açıklamanın ardından katılımcılar Sınırsızlık Meydanı’ndan başlayarak kent merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, geçmiş dönem AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Haluk Laçin, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Algan ve çok sayıda partili de katıldı.
Yürüyüş boyunca kadınlar, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken pankartlar taşıdı ve el ele tutuşarak yürüyüş zincirini tamamladı.


BENZER HABERLER