logo

AMAÇ GERÇEKTEN ÇEVRE Mİ ?

AMAÇ GERÇEKTEN ÇEVRE Mİ ?

AMAÇ GERÇEKTEN ÇEVRE Mİ ?

Çevreci açıklama gölgesinde rant beklentisi iddiaları 

Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından Fethiye ve Dalaman Koyları yapılaşmaya açılma tehlikesi ile karşı karşıya. Bunun son örneği Göcek Yassıca Ada’da yaşandı. MUÇEV tarafından Yassıca Ada’nın işletmesinin kiraya verildiği ve Ada da önümüzdeki günlerde çalışma başlatılacağı iddia edilerek, amacın çevre koruma gibi gösterilmeye çalışıldığı İnceburun ve Yassıca Adaları’nın perde arkasında farklı olaylar döndüğü iddia ediliyor. Çevreye sahip çıkacakları iddiasıyla sosyal medyayı hareketlendiren Göcek Halk Meclisi Başkanı Onur Ugan’ın aynı zamanda bünyesinde Göcek’in en pahalı plajını işleten D-Marin Göcek Beach’in de müdürü pozisyonunda olduğu öğrenilirken, Yassıcalar’da ise 15 yıldır kaçak şekilde işgal altında olduğu ortaya çıktı.

MUÇEV’in kıyılarda yeni bir düzenleme getirerek, işgal altında olan, her yeri çöpler kaplamış vatandaşın gidemediği kıyı alanlarını halk plajı düzeyine getirecek olması bazı odakları rahatsız etti. 

İlk önce kaçak yapı yapılıyor diye sosyal medyada servis edilen İnceburun’da durumun tamamen çok farklı olduğu ortaya çıktı. İnceburun Koyu’nda temiz bir halk plajı oluşturmak için günü birlik piknik alanı çalışması yapıldığı sırada, Göcek Halk Meclisi adı altında bir grubun gelerek çalışmalara engel olmasının ardındaki gerçekler aydınlanmaya başlandı. Göcek Halk Meclisi Başkanı Onur Ugan’ın aynı zamanda bünyesinde D-Marin Göcek Beach’in de yer aldığı şirketin Türkiye Operasyon Direktörü olduğu ortaya çıktı.

İnceburun Koyu’nun vatandaşlara günü birlik piknik alanı ve halk plajı durumuna getirilince Şezlong ücretinin 250 – 500 TL arasında değiştiği ve girişte de yine uçuk giriş ücretleri istenen D-Marin Göcek Beach’e, rakip olacak korkusuyla sosyal medyada karalama kampanyası iddia ediliyor. 

Diğer yandan Yassıcalar Adası’nda yapılacak yeni bir çalışma yine bazı odakları rahatsız etti. Çevre katliamı diye sosyal medyada harekete geçenlerin farklı bir gerçeğe ise bugüne kadar sustukları ortaya çıktı. 15 yıldır bu adanın bazı işgalcilerin elinde olduğu, kaçak bina yaptığı, atıklarını denize verdiği iddia edilirken, MUÇEV’in burada yeniden bir düzenlemeye gidecek olması yine rahatsızlık yarattı. 15 yıldır adeta işgal altında olan Yassıcalar’ı yeni düzenleme ile vatandaşın hizmetine açılacak olması ile sosyal medyadan kıyılar işgal altında karalaması yapılmaya başlanırken, olayın sadece bu yönünü gören Sivil Toplum Kuruluşları da yanlış şekilde yönlendirildi. MUÇEV’in STK’ların tüm taleplerine açık olduğu, tüm talepleri dikkate alacağı ve ortak çalışma ile gerçekten kıyıları işgal altından kurtarmaya hazır olduğu belirtildi.

Etiketler: » » »
716 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ