logo

AK PARTİLİ ERTEL’ DEN PATRONAJ ELEŞTİRİSİ

AK PARTİLİ ERTEL’ DEN PATRONAJ ELEŞTİRİSİ

Ak Parti Menteşe ilçe yönetim kurulu üyesi ve sosyolog Ramazan Ertel 10 ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla sosyal medyasından yaptığı paylaşımda ;Yerel gazetecilerin sorunlarını objektif bir şekilde farklı bir boyutla dile getirdi.

Ertel ;Yerel medya emekçilerinin sorunlarını politik ekonomi açısından objektif bir dille değerlendirdiği görüldü.

Ertel;“Güvenceli ve Çalışma Koşulları Sürdürülebilir olan Medya Emekçilerinin Gücü; Kamuoyu Vicdanın Yüksek Sesi ve Yüksek Demokrasi Kültürümüzün Temsilidir”

📌Medya sektörü, çalışanların mobilitesi bakımından oldukça yoğun, iş güvenliğinin en düşük düzeyde seyrettiği sektörlerden biridir. Kamuyu bilgilendirmek gibi temel bir misyon yüklenen bu sektörün mevcut istihdam yapısı, kamu yararı ilkesinin zedelenmesi yönündeki pratiklere zemin hazırlamaktadır. Çünkü örgütsüz ve güvencesiz bir sektörün çalışanının her koşulda kamu çıkarını üstün tutması çok da mümkün gözükmemektedir. Zihinsel emekleri üzerinden emeklerini satan gazeteciler birer fikir işçisidir.

📌Ancak gazetecilik mesleğinde çalışan bir grup (editörler, yorumcular, köşe yazarları), kendilerini emek gücünü satan bir fikir işçisi olarak tanımlamak yerine, medya işvereninin gücünü temsil eden ve paylaşan elit bir kesim olarak konumlandırmaktadırlar. Kendilerini “sembolik seçkin” olarak gördükleri için siyasal ve ideolojik ilişkiler düzeyindeki toplumsal bir özne olarak mücadele sürecinde de yer almamaktadırlar.

📌Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik ilkelerine ve topluma yabancılaşmamış, sorgulamayı unutmamış, kendisini sembolik seçkin olarak konumlandırmayan ve kollektif bir bilince haiz birer toplumsal özne olan başta Menteşe’nin olmak üzere tüm fikir işçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyorum.’dedi.

Etiketler: » » » »
681 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ