logo

Üniversite’de Müfredata Yeni Dersler Ekleniyor

Üniversite’de Müfredata Yeni Dersler Ekleniyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için proje geliştirmeden, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine kadar birçok farklı konuda ders verilecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda tüm öğrencilerine eğitim vermek amacıyla müfredatını genişletiyor.

Bu çalışmaların yürütülmesi amacıyla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğünün Ortak Dersler Bölümü kurulması konusundaki teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.

Okutulması zorunlu olan ve zorunlu olmayan ortak derslerin yürütülmesini ve koordinasyonunu sağlayacak Ortak Dersler Bölümü, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle faaliyete geçecek.

Ortak Dersler Bölümü bünyesinde bu yıl Proje Geliştirme, Gönüllülük Çalışmaları, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsiyet Eşitliği, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, Sürdürülebilir Gelişme ve Çevre Yönetimi dersleri müfredata eklenecek.

İngilizce ve Türkçe olarak öğrencilere sunulacak dersler ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda seçmeli ortak ders olarak okutulacak.

Daha önce de Üniversite Senatosu tarafından alınan kararla, lisansüstü öğrenciler için “Proje Geliştirme” dersi verilmişti.

Proje hazırlama ve yürütme konularında öğrencilere yol göstermek amacıyla hazırlanan içerikler, özellikle dış fon kaynaklı projelerde tecrübeli olan Üniversite öğretim üyeleri tarafından işlenmişti.

Yine, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin tüm biçimlerini önlemek ve toplumsal eşitliğe yönelik politikalar geliştirmek amacıyla “Toplumsal Cinsiyet ve Cinsiyet Eşitliği” dersi müfredata eklenmişti.

Özellikle toplumsal cinsiyet alanındaki temel kavramları tartışmayı ve bu konudaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan ders, bu yıl ön lisans ve lisans programlarında seçmeli olarak okutulacak.

Lisans öğrencilerine verilecek “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” dersinde ise Fikri Mülkiyet Hakları kavramı, türleri ve uygulama süreçleri incelenecek. Özellikle patent, patentin korunma yöntemleri ve ekonomik etkileri ile girişimcilik faaliyetlerinde bu kavramların nasıl kullanılacağı öğretilecek.

Sürdürülebilir kalkınmanın ve boyutlarının neler olduğu hakkında verilecek “Sürdürülebilir Gelişme ve Çevre Yönetimi” dersi ile işletme süreçlerinde çevrenin önemini ve etkisini analiz edebilen öğrenciler yetiştirilecek.

“Gönüllülük Çalışmaları” dersi ile de öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca edindikleri bilgiyi, beceriyi ve birikimleri kullanarak üniversite ile toplum arasındaki bağı güçlendirmesi hedefleniyor.

Etiketler: » » »
804 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ