logo

10 gündür suların akmadığını söyleyen mahalleli sorunun çözülmesini istiyor

10 gündür suların akmadığını söyleyen mahalleli sorunun çözülmesini istiyor

Bodrum ilçesinin kırsal Yakaköy Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde su kesintileri nedeniyle mağdur olanlar, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde, turizm sezonunun başlaması ve okulların kapanmasıyla ilçe nüfusu artarken bazı sorunları da beraberinde getirdi.

İlçenin 2 bin 775 nüfuslu Yakaköy Mahallesi’nin üst kesimlerindeki yaklaşık 100 hanenin bulunduğu bölgede 10 gündür su kesintileri yaşanıyor.

Çamaşır, bulaşık, temizlik gibi gündelik ihtiyaçlarını bölgedeki su kuyusundan ya da tankerlerle su alarak karşılamaya çalışan vatandaşlar, yetkililerden bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

‘BULAŞIK VE ÇAMAŞIR YIKAYAMIYORUZ’

10 gündür yaşanan kesinti nedeniyle mağdur olduklarını belirten Hatice Işık, “Bulaşık ve çamaşır yıkayamıyoruz. Tuvalete giremiyoruz, ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Su gelse bile çok seyrek akıyor. Bu nedenle çamaşır makinem bozuldu. Nereye başvurduysak sorunumuza çözüm bulunmadı. Yetkililer, ‘Çalışma yapılıyor. Tankerlerle su takviyesi yapıyoruz’ diyorlar. Ancak, tankerler bize gelmiyor” dedi.

Mahalleye yaklaşık 150 metre mesafedeki evlerde suların aktığını belirten Ömer Aksunlu da “Burada 100 hane var. Suyumuz geliyor, bazen hiç gelmiyor. Su hep aşağı kesimlerde akıyor ama biz burada haftalarca susuz kalıyoruz” diye konuştu.

Etiketler: » » »
401 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ