logo

REKTÖR KAÇAR: “ÖĞRENCİLERE SORUŞTURMA AÇMADIK, SÜRECE İDEOJOLİK OLARAK BAKMIYORUM”

REKTÖR KAÇAR: “ÖĞRENCİLERE SORUŞTURMA AÇMADIK, SÜRECE İDEOJOLİK OLARAK BAKMIYORUM”

REKTÖR KAÇAR: “ÖĞRENCİLERE SORUŞTURMA AÇMADIK, SÜRECE İDEOJOLİK OLARAK BAKMIYORUM”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı olarak Muğla eski Ensar Vakfı Başkanı Osman Raşit Işık’ın atanması, Türkiye Komünist Gençliği (TKG), tarafından 15 Nisan’da Eğitim Fakültesi’nde protesto edilmişti. Osman Raşit Işık, eyleme katılan üç öğrenci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, göreve geldiği 2 yılın sonunda Muğla basını ile bir araya geldi. Kaçar, üniversitede görev süresince yaptıkları çalışmaları anlattı. Kaçar, Muğla eski Ensar Vakfı Başkanı Osman Raşit Işık’ın kendisini protesto eden öğrenciler hakkında suç duyurusunda bulunması sürecine yönelik gelen soru üzerine cevap verdi.

Kaçar, “Biz kurum olarak öğrencilere soruşturma açmadık. Öğrenciler maksadı aşan ifadeler kullanmışlar. Hoca da kişisel olarak öğrencileri mahkemeye vermiş. Hocamız iyi akademik yayınları olan, Amerika’da eğitim görmüş bir hoca. Hocamızın kendi takdirine bir şey diyemem. Biz, eğitimciler olarak eşitiz. Hocaya mahkemeye verin ya da vermeyin diye bir şey söyleyemeyiz. Ama liyakat konusunda en ufak bir sorunumuz yok. Rektör olarak ben ideolojik bir çerçeveden bakmıyorum. Öyle bir derdimiz yok. Tepki gösteren öğrencilerin çoğunun başka fakülteden olduğu söylendi. Burada ideolojik bakan taraf biz değiliz” dedi.

“25 BİN ÜNİVERSİTE ARASINDAN İLK 2500’E GİRDİK”
Kaçar, “YÖK’ün izleme raporlarında geçen yıla göre TÜBİTAK projelerinden en fazla yararlanan 4. üniversite olduk. Uluslararası değişim programlarında 17. sıradayız. Öğrenci kulübü sayısında da 9. sıradayız. Dünya üniversiteler sıralamasına 1501’den girdik. Dünyada yaklaşık 25 bin üniversite var. İlk 2500’e girmiş olduk. Tam sıra belirtilmiyor. Buradaki hedefimiz 1201’e girmek olacak. Bu uzun vadeli hedefimiz.
Diş Hekimliği Fakültesi’nden ilk mezunlarımızı uğurladık. Mezun memnuniyeti açısından üniversitemiz üst sıralarda yer alıyor. 15 programımız, mezun memnuniyeti açısından ilk 10 üniversite arasında yer alıyor. Bazı birimlerimiz engelsiz kampüs çerçevesinde turuncu bayrak ödülü aldı. Dünya etkili bilim adamları listelerinde yer alan hoca sayımız 4’ten 9’a yükseldi. Kampüs içinde kaykay pisti inşa ettik. Kampüs hayatını canlandırmak için peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitede eğitim öğretimde kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitim öğretim çalıştayları gerçekleştirdik. Milas’taki hayvan hastanesinin projesini hayata geçireceğiz. İhale çalışması başlayacak” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZDE TACİZ OLAYLARINA KARŞI TAVRIMIZ ÇOK NET”
Rektör Turhan Kaçar, üniversitede bazen medyaya da yansıyan taciz olaylarına yönelik “Öğrencilerin bize emanet olduğunu sadece söylem olduğunu söylemiyorum. Ben de iki çocuk okuttum. Öğrencilerimiz, tüm kademelere kadar bu kuruma emanet olarak gönderiliyor. Öğrencilerimizi koruyup kollamamız gerekiyor. Zaman zaman istemediğimiz şeyler olabiliyor. Bu süreçte gerekeni yapıyoruz. Edebiyat fakültesinden bir hocayı önce açığa aldık, idari soruşturması başlatıldı. Kamu görevi sona erdi. BESYO’dan iki hocayla sözleşme yenilemedik. Birisi mahkeme kararıyla geri döndü. Diğerinin mahkeme süreci devam ediyor. Üniversitede bu tarz durumlarda öğrencilerimizin karşısında olacağımızı herhalde düşünmüyorsunuzdur. Mobbing birimi kurduk. Cinsel tacizle mücadele koordinatörlüğümüz de var. Artık öğrencilerimizin direkt şikayet edebilecekleri mekanizma var. Üniversitemizde tacize toleransımız yok” diye konuştu.

Etiketler: » » » »
98 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ