logo

MUĞLA’DA AŞURE GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR

MUĞLA’DA AŞURE GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR

MUĞLA’DA AŞURE GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR
Aşure Günü’nün en önemli geleneği olan aşure tatlısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir özenle hazırlandı. Yurdun dört bir yanında evlerde, camilerde ve derneklerde pişirilen aşureler, komşulara ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Aşure, buğday, nohut, kuru fasulye, kuru meyveler ve çeşitli baharatlardan oluşan zengin içeriğiyle, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul ediliyor.
Muğla’da Perşembe pazarının girişinde Muğla KADEM Vakfı da halka aşure dağıttı. Muğla KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı ) İl Temsilcisi Dr Eriş Başaran Akça yaptığı açıklama da ; Aşure Günü, Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ve Muharrem ayınında kutlanan bir bayramdır. Muğla Kadem olarak bizde Aşure Günü’nde, Müslümanlar arasında barış, birlik ve kardeşlik duyguları pekiştirmek için Muğla Halkımıza aşure dağıttık. Kadem olarak manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.
Aşure Günü etkinliğine Ak Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, Ak Parti eski Milletvekillerinden Prof.Dr Yüksel Özden, Kamu kurumlarının il Müdürleri, Sivil toplum örgütleri temsilcileri, çalışanlar ve halk katıldı.

Etiketler: » » » » »
411 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ