logo

İMAM HATİP GENÇLİĞİ’NDEN “İZDEN ÖZE “ETKİNLİĞİ

İMAM HATİP GENÇLİĞİ’NDEN “İZDEN ÖZE “ETKİNLİĞİ

Fethiye Proje Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri ve öğretmenleri İZDEN ÖZE adlı yürüyüş abi haftasonlarını boş geçirmiyor.Okul Müdürü Ramazan Sevinç önderliğinde öğretmenlerle birlikte haftasonu Fethiye Kayaköy,tarihi alanlar,dağlar dan denize doğru eğitici ve sportif yürüyüşlerini yaptılar.

Okul Müdürü Sevinç yaptığı açıklama da;

İZ’den ÖZ’e
Geçmişten devraldığımız güçle yola koyulduk. Ne eksik ne fazla tas tamam 3 yıl. Bir rüyayı gerçekleştirmek isteği bizimkisi belki de. Derdimiz yolda olmaktır. Kendimize isim olarak belirlediğimiz gibi (İzden Öze) Özü bulabilmek adına İzi takip ediyoruz. Bazen Allah’ın üzerine and içtiği kalemin yazdıklarını okuyarak öz arayışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bazen bir deniz kıyısında dalgaların sesiyle, bazen de öze ulaşmak adına bu yolda bizimle yürüyen gençlerle birlikte dağlardan, ormanlardan, patikalardan geçerek arıyoruz.
15 Mayıs 2022 günü yeni bir tefekkür için 48 öğrenci ve 5 öğretmen arkadaşımızla birlikte yıllar yıllar öncesinde mübadele ile birlikte Rumların terketmiş olduğu virane hale gelmiş Kaya köy kalıntılarında buluştuk. Yürüyüş liderimiz Rasim hoca öğrencileri bilgilendirmek amacıyla eskilerin belki de ne anılarının geçmiş olduğu bir meydanda toplayınca bizleri, gençlerin yüzündeki heyecan ve umut bize bir kez daha doğru yolda doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Yürüyüş ile ilgili hayati bilgilerden sonra Dilek hocamızı (kendisi buluşmaya geç kalmıştı ) bekleyişimize anlam katmak için her okuma grubunun liderini belirleme süreci gelecekte bu işi bizden devralacakların olduğunu gösterdi bizlere.(burası şükür sebebi olabilir) Yürüyüşte enerji vermesi için dağıtılan şekerler ortama ayrı bir tatlılık verdi anti parantez. Grup liderlerimizin yapmış oldukları sayım ve yürüyüş liderine sayılarının tam olduğunu bildirmeleri ( liderin de bana (müdürüm ya) tekmil vermesi) sonrasında yürüyüş (izden öze) başladı. Yürüyorduk lakin yürüyüşümüzün bizi nereye götüreceğini bilmiyorduk.(fiziken tabiki, manen değil) Çünkü içimizde kimse daha önce bu rotada yürümemişti. (Aslında hiçbir rotada yürümemiştik) Öğrencilerimizin tamamı ilk defa bir trekking’e ( böyle diyince daha afilli oluyor) katılmıştı. İlk adımlar bu yüzden hep heyecan yüklüydü. Heyecanını son adıma kadar devam ettirenlere selam ediyorum buarada. Selam ve kelam muhabbetine dalmadan yaklaşık bir saatlik yürüyüş sonrasında kendimizi Fethiye’nin soğuk su koyunda bukduk. ( Biz buraya nasıl geldik. Hedefimiz burası değildi) Biraz soluklanıp asıl hedefimiz olan Galevezi koyu( neresi olduğu ile ilgili kimsenin fikri yok) için tekrar yola çıkacaktık. Gençler hem bir soluklansınlar hemde denizde ayaklarını coss ettirsinler diye deniz kıyısına inince sürpriz bizi bekliyordu. Ayarlamaya çalışsak mümkün olmayan “Fethiye MAG AMESAR” arama kurtarma gönüllüleri deniz kıyısında bizi karşıladılar. Gönüllülerimiz bize deprem, yangın gibi doğal afetlerde nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda bilgilendirdiler.( Öyle bir bilgilendirme ki abla akşama kadar bizi tutacak diye çok korktum)Nekadar bizi bırakmak istemeseler de gönüllülerden daha genç olan ( halimizden anladı galiba) Burcu hanımın ekip başkanlarına ” abla çocukları bırakta kafalarına göre takılsınlar” ısrarlarına dayanamayıp bırakması sonrası gençler yanan ayaklarını denize soktuklarında coss sesi çok ötelerden duyuldu.( Biraz abartımı oldu) Tüm bu karşılaşmalar tesadüf eseri olmadığına inanıyorum. Kalbi ve aklı temiz bir şekilde yola ram olduğunuzda yolda yada yolun sonunda Rabbimiz bize nimetlerini gösteriyor. Biraz dinlenmeden sonra yemek faslı için yere serilen kağıt sofraların ( tek bez sofra geziye geç kalan dilek hoca tarafından getirilmişti. Hemide 2 adet.) etrafında toplandık birlik ve beraberliğimize göz dikenler güçlü enerjimizde yok olur dercesine.( Çok mu üst perdeden oldu)

Her ne şartta olursa olsun Rabbimize karşı kulluğumuzu unutmadığımızın göstergesi namazımızı ikame edip dönüş yoluna koyulduk.( Afet gönüllülerinden bir abla ile kısacık muhabbet paha biçilmez di benim icin. Hocam geziniz, yürüyüşünüz namaza engel olmuyor.yada namazınız yürüyüşünüze engel olmuyor biz dinin hayatın ta kendisi olduğuna inaniyoruz.gencleri çok sevdim.) Geziye katılanların unuttuğumu sandığı, Mehmet Ali’ mizin Sezai Karakoç’a rahmet minvalinde seslendirdiği Mona Roza şiiri hepimize diriliş oldu elhamdulillah. Farklı bir rotayı ( izi) takip ederek ilk çıkış noktamıza gelmemiz bu sefer yaklaşık 2 saat sürdü. Bu arada Rasim hocanın bitmeyen şekerleri tekrar devreye girdi . Bitmek üzere olan enerjimizi tavan yaptırdı. Günün sonunda bir sonraki trekking ( yürüyüş kelimesinden daha afilli oluyordu biliyorsunuz) izden öze etkinliğimize kimler katılacak sorusuna en dobra cevabı Şeyma hoca verdi sanırım.” ömrümün ilk muhtemelen son dağ,tepe yürüyüşünü sayenizde tecrübe etmiş oldum..anılarımda kalacak hep.” (Biraz gözü yaşlı ayrılık kokan bir cevap oldu). Mücahit hocama değinmeden bitiremem bu muhabbeti elbette. Neden mi? 48 öğrenci+5 öğretmen+1 my family (Rasim hocanın ailesi) nin en sonunda yürüyüp kimsenin kaybolmasına, yoldan (izden) çıkmasına izin vermeden,bir lider edasıyla ( hep liderler önden gitmez ya) hareket ettiği için. Efem kendilerine şükranlarımı sunarım. Tekrara düşmeyi göze alarak geç kalan dilek hocama, bir dahaki ve bundan sonraki dağ tepe yürüyüşlerin hiçbirine katılmayacak olan Şeyma hocama, herkesin en sonunda bir lider bilinciyle yürüyüşünü asla bozmayan Mücahit hocama, yürüyüşümüze renk katan Rasim hocama( kendileri girdikleri ortamlara rengini vermekle meşhurdur) bizimle birlikte yürümenin bir aşk işi olduğuna inanan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Bir daha ki izden öze de buluşmak dileğiyle, Selam ve muhabbetle …”dedi.

Etiketler: » » » »
607 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ