logo

DOĞAL SİNEK KOVUCU ÜRETTİ

DOĞAL SİNEK KOVUCU ÜRETTİ

DOĞAL SİNEK KOVUCU ÜRETTİ

Muğla Ula İlçesinde yaşayan Biyoloji mezunu Ayperi Dağtekin bugüne kadar aldığı eğitimlerin sonucunda önce kişisel kullanım ürünlerini, sonrada halkın kullanabileceği ürünleri üretmeye başladı.

Kimdir Ayperi Dağtekin tanıyalım. Dağtekin yaptığı açıklamada;Ben Ayperi Dağtekin Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü 2016 yılında bitirdim. 2017-2019 yıllarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde kuzu göbeği mantarının ekolojik isteklerinin belirlenmesi konusunda yüksek lisans çalışması yaptım. Bu aşamadan sonra ihtiyacım olan, sahaya çıkmak ve teorik bilgileri, uygulamaya dökmekti. Tohumdan hasada bitki yetiştiriciliği, spordan misele, miselden mantara… Denemeler yapıp gözlemleme fırsatım oldu. Muğla özel bir bölge, çeşitlilik anlamında dünyanın en zengin coğrafyalarından biri. Ayrıca insanı da çok neşeli.

 Şimdilerde kendi yetiştirdiğim tıbbi mantarlar ve bitkilerden çaylar, kişiye özel kremler, doğal sinek kovucu, kendi diş macunum vb …  Kısacası doğal kişisel bakım ve kozmetik adına kendi hayatıma katıp yıllardır kullandığım ürünleri yavaş yavaş insanlarla paylaşmaya başladım.

Hem biz emekçi üreticilerin buluşma noktası olan, hem de emek ile üretilen bir ürünün ekmeğini yemenin bereketini tekrar hatırlamamıza vesile olan tüm slow food ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. @sheaa_yperi Instagram sayfam.’’ Dedi.

Dağtekin  Slow food pazarlarında ve kendi sosyal medyasından ürünleri satıyor.

Etiketler: » » »
244 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ