logo

BODRUM’DA İSRAİL VE ABD TEPKİSİ

BODRUM’DA İSRAİL VE ABD TEPKİSİ

Bodrum ‘da İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak ve Gazze’ye destek olmak için yüzlerce kişi, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı.
Bodrum Gazze’ye Destek Platformu tarafından Gazze’ye destek için yürüyüş yapıldı. Tepecik Camii önünde başlayan ve Bodrum Belediye Meydanı önünde sona eren yürüyüşe; Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Eski milletvekilleri Prof Dr Mustafa Ilıcalı Mehmet Metiner İlçe Başkanı Hacı Dalda olmak üzere yüzlerce kişi katıldı. Vatandaşlar, ‘Özgür Filistin, Özgür Kudüs, Kahrolsun İsrail’ yazılı pankartlar olmak üzere Türk ve Filistin bayrağı ile “Kahrolsun İsrail, Katil İsrail Filistin’den defol, Kudüs’e selam direnişe devam” sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş sonunda Kur-an tilaveti ile Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı’nın eşliğinde dualar okundu ve ardından basın açıklaması yapıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan ilçe vaizi Orhan Özgözel, “Gazze ve bütün Filistin’de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Batı dünyasının ve İslam düşmanı tüm şer yönetimlerin desteğini arkasına alan Siyonist haydutlar, Siyonist teröristler hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan Müslüman Filistin halkına soykırım uygulamaktadır. Kadın, çocuk, genç, yaşlı, hasta, sivil demeden Filistin halkını vahşice barbarca katletmekte onları açlığa mahrum etmektedir. 10 aydır Müslüman Filistin halkı için, Gazze için güvenli hiçbir yer kalmamıştır. Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere şehitlerimizin sayısı 100 binedayanmıştır. Binlerce kanıt ve yüz binlerce yaralı var” dedi. Program şehitler için lokma dökülmesinin ardından sona erdi.

Etiketler: » » »
132 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ