logo

YÖRÜK BEY’İ KERİMOĞLU İSYAN ETTİ

YÖRÜK BEY’İ KERİMOĞLU İSYAN ETTİ

            YÖRÜK BEY’İ KERİMOĞLU İSYAN ETTİ

Seydikemer Yörük/Türkmen Kültür Derneği Başkanı. Muğla İl Bey Türk Dünyası Yörük/Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Toroslar Yörük/Türkmen Federasyonu ve Fethiye Dernek Başkan Yardımcısı İsmail Kerimoğlu Yörük dernekleri oynama galgıma derneği değildir. Yörükler herhangi bir partinin arka bahçesi değildir. Biz bütün partilerimize saygı duymalıyız.

Kerimoğlu haber sitemize yaptığı açıklamada :  1987 yılında çıktığımız bu yolda 30 yıldır yörük müzesi oluşturduğunu ve yörük kültürünü halkımıza yaşatmaya çalışıyoruz. Biz Türk’ün elçisiyiz.Yörük dernekleri oynama galgıma derneği değildir. Yörükler bütün siyasi partilere eşittir. Yörüklerin türküleri doğaya sevgi, hayvanlara sevgi içindir. Biz bütün oyunlarımızı hayvan sevgisinden almışızdır. Bugün 7 kişi toplanan bir dernek kurdu. Bugün boynuna sarı yağlık atan, keyfi atan ya sanatçı oldu,yörük beyiyim demeye başladı.Bizler yörük kültürünü yaşatmak için varız. Bugün toylarımızda yörük kültürü yok. Biz bir partinin arka bahçesi değiliz. Biz tüm partilerimize saygı duyacağız. Yörük kültürünü yaşatacak kişiler kültürü yaşatmalı, yörük kültürünü yaşatacak kişiler ahlaklı olmalı, kültürü taşıyacak kişiler dernek başkanı,federasyon,birlik başkanı olsun.’’ Dedi.

Kerimoğlu Yörük müzesi Fethiye çalışta hizmet veriyor.1999 yılında Fethiye Çalış Plajı kıyısında 3000 metre kare üzerine “KERİMOĞLU YÖRÜK ÇADIRLARI ve YÖRÜK KÖYÜ MÜZESİ’ kuruludur. Bu müze Türkiye’ de ilk kurulan şahsi Yörük Müzesi’ dir. Müzemizde takriben 17 bin civarında etnografik eser bulunmaktadır.

Etiketler: » » » »
139 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ