logo

MUĞLA’NIN LGS ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

MUĞLA’NIN LGS ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

MUĞLA’NIN LGS ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve LGS 2022 Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran Muğla’nın gururu öğrenciler ödüllendirildi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî ve yerel yerleştirme sonuçları açıklandı. 2022 LGS sonuçlarına göre ilk yerleştirme döneminde tercih yapan öğrencilerden yaklaşık yüzde 95’i tercih ettiği okullardan birine yerleştirildi.

LGS 2022 sınavında Muğla’dan Özel Fethiye Ortaokulu öğrencisi Aslı KOÇAK, Milas Özel Özge Koleji öğrencisi Pelin HELVACI ve Milas Özel İMİ Koleji öğrencisi Kuzey GÖKTEPE tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldılar ve LGS 2022 Türkiye birincileri arasına girmeyi başardılar.

Muğla’nın gururu olan öğrenciler ilk yerleştirme sonucunda tercih ettikleri liselere yerleştiler.

LGS şampiyonlarından Aslı Koçak ‘Galatasaray Lisesi’ni, Pelin Helvacı ‘İstanbul Erkek Lisesi’ni,  Kuzey Göktepe ise ‘İstanbul Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni tercih ederek hayallerindeki okullara yerleştiler.

LGS şampiyonu öğrenciler için 29/07/2022 Cuma günü saat 16.00’da Muğla Ticaret Borsası Toplantı Salonunda tören düzenlendi. Törene aileleri ile birlikte katılan öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Eriş ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın elinden aldılar.

Şampiyon öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Etiketler: » » » » » »
474 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ