logo

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilimizde yapımı tamamlanan 322 kütüphanemizi temsilen Menteşe Vali Recai Güreli İlkokulunda düzenlenen açılış töreni Vali Orhan Tavlı’nın katılımlarıyla, ilçelerimizde ise belirlenen okullarda Kaymakamlarımızın öncülüğünde gerçekleştirildi.

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilimizde yapımı tamamlanan 322 kütüphaneyi temsilen düzenlenen açılış töreni, Vali Orhan Tavlı’nın katılımlarıyla Menteşe Vali Recai Güreli İlkokulunda, ilçelerimizde ise Kaymakamlarımızın öncülüğünde belirlenen okullarda gerçekleştirildi.

Final Eğitim Kurumları tarafından Vali Recai Güreli İlkokuluna kazandırılan kütüphanenin açılış törenine; Vali Tavlı’nın yanı sıra Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü katıldı.

Bakanlığımızın finansal desteği, hayırseverlerimizin katkıları ve meslek liselerimizin üretimi ile ilimizde 322 okulumuz kütüphaneye kavuştu.

Bakanlığımızın sağlamış olduğu finansal destek ile ilimizde kurulacak kütüphanelere bir standart getirilmesi ve her okulda yaklaşık olarak benzer imkânların sağlanması amacıyla iki farklı model belirlenmiştir.

1. Model: Bağımsız Kütüphane Kurulacak Okul Modeli

2. Model: Alanı Olmayan Okullara Kurulacak Koridor Modeli

Bu modellerin üretim faaliyetlerine ilimizde faaliyet gösteren 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başlanmıştır. Üretim Tesislerimiz;

  • Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Milas Mesleki Eğitim Merkezi
  • “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilimizde yapımı tamamlanan kütüphanelerimizin toplu açılış töreni, Vali Orhan Tavlı öncülüğünde gerçekleştirildi.

Etiketler: » » »
455 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ