logo

SUÇLU BANU ALKAN VE İBO

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
SUÇLU BANU ALKAN VE İBO

SUÇLU BANU ALKAN VE IBO.
90 yıllarda popülerdi.
Edep.
Tv.ler gırla kıyamet her frekansta ot gibi bitiyordu.
Star Tv önce magic box (sihirli kutu) adıyla yayına başladı. Sahibi iki ünlü isimdi. Cem Uzan ve Ahmet Özal.
Sonra Ahmet Özal Kanal 6 yı kurdu.
Ardından Show Tv geldi. Erol Aksoy un.
Şarkı türkü programları, neşeli mi neşeli! saatler. Herkesin tek derdi vardı, reklam. Parası en tatlı! olan şey. Reklam pastası o kadar büyümeye başladı ki, bir film 50 dakika ise, iki katı reklam bile alınıyordu. Serbest. Reklam almanın da en iyi yolu yapılan programlardı. Popüler olmalıydı.
Önce Ibrahim Tatlıses ile başladı dersek abartı olmaz herhalde. Ibo show. Çiğ köfte partisinden, mesele gösterisine, bol acıklı ve acılı ağıtlardan tutun da, Urfa sıra gecelerine kadar ne ararsanız vardı. Arada bir Perşembe akşamları, ertesi günkü Cumanın hürmetine! Mine Koşan ilahi, Ibo ezan bile okurdu. Tabi malzeme çok ama o programa katılmak da kolay değil tabi. Yeni birşey olması lazım ki Ibo seni çağırsın. Bazen kavgalar, medyumlar, alttan dalma, üstten vurma gırla.
Hülya Avşar show başladı sonra. Şimdinin gayet masum denilen! O zamanlarda tam da anadan üryan sayılan kostümlerle arzi endam showlari. Bazen kucağına Küçük Iboyu alırdı, saatlerce öper öper öperdi sanki öteki İbo ya nispet.
Dedik ya, o programlara herkes gelemezdi.
İbo baslatti değişimi. Bir okudu ki “Dam üstünde un eler, tombul tombul…” diye.
Yer yerinden oynadı.
Evinde büyüklerinin karşısında bağdaş dahi kurmanın edepsizlik olduğunu anlataduran aileler, ne yapacağını şaşırır oldu. O türkü başlayınca genelde o evlere düğmeden (kumanda popüler değildi) kanal anında değişirdi.
Yeni kanalda Hülya Show.
Son kesim stilistlerin özenle en kapalı kalması gereken yerleri bile açmakta gösterdikleri maharetli ellerden çıkan muhteşem! kostüm ile sahne alan, son şarkısını son kasetinin tanıtımı ile bezemiş Afrodit. Ver yansın ediyor. Nere mi neremi … diye.
Aynı evlerde yine kanal değişimi.
Ne kötü anlardı.
Hadi canım sen de.
Ne masum günlermiş demek lazım değil mi?
Toplum öyle sinsi bir şekilde adapte edildi ki, kimse farkına bile varmadı. Eskiden senden olan yalnış ise yanlış derken, benden olan yanlışsa o da yanlış denirdi. Şimdi? Benden olan yanlış olsa bile denmiyor. Olsa olsa hatalı! deniveriyor.
Şu ayet herhalde tam burada en önde olmalı.
Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır.
Allah bilir siz bilmezsiniz.
(Bakara suresi 216.Ayet)
Hayır bildiklerimiz kendi elleri ile şer işler mi?
Işlerse, şerre şer demek şer olur mu?
Ya da.
Şer işe hayırdır demek. Allah korusun.
Ya da.
Şer olduğu halde susmak.

1184 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...