logo

HIRA VE TANRI DAĞLARI

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
HIRA VE TANRI DAĞLARI

HIRA VE TANRI DAĞLARI
Çılgınlar gibi seviniyorlar.
Nasıl da düştüler birbirlerine diyorlar.
Bırakalım yesinler birbirlerini.
Biz seyrederken keyfimiz katlansın diyorlar.
Olimpos dağının çocukları.
Kozmosun yoldaşları.
Materyalizmin uşakları.
Manukyanın müşterileri.
Islamın müfterileri.
Peygamberin düşmanları.
Osmanlının katilleri.
Abdulhamidin hainleri.
Bugün bir oldular.
Kenetlendiler.
Sımsıkı bağlandılar.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var ne demek gösteriyorlar bize.
Hem de en ağrılı yerimize yumruk ata ata.
Taciz var, tecavüz var, ahlak dışı işler var dendiğinde cevap veremiyorlar.
Fuhuş var, ahlaksızlık var, namussuzluk var dendiğinde söz bile etmiyorlar. Ellerinde kadehler çin çin ediyorlar. Diyorlar ki aslında ” yavaş yavaş, siz de kabul edeceksiniz, ha gayret ” diyorlar.
Erkekle kadın birlikte yaşıyorsa “ne var ki bunda?
Evli kadın başka erkekle gitmiş “ne var ki bunda “
20 yıllık evli iki çocuklu kadın, çocuklar başkasından ” ne var ki bunda “
Evli erkek başka bir kadın ile birlikte, eşi de bildiği halde, “ne var ki bunda”
Giyim kuşam herşey tam da istedikleri gibi, sen niye rahatsız oluyorsun, demek ki gözün orda burda, seni seni…. “ne var ki bunda”
Başta örtü, sorsan Allah emri, ya alt taraf ; ” bi dakka, burası şeriat devleti mi”
Mutaassıp! ailenin kızı tanıştırmak için erkek arkadaşını eve getirir, baba gururlu, kızım arkadaşını tanıştırmaya getirdi diye, anne binbir çeşit çörek börek yapar, mahçup olmasın kızım diye. El-ele ne kelime, kolkola, yan-yana, pardon yanak yanağa, En üst perdeden samimiyet gereği!. Çaylar, kekler, sonra “gel sana odamı göstereyim” baba keyif timsali, anne pervane. “Allahım Sana şükürler olsun, bu günleri de gördük ” duası. Serde kızının mürüvveti var. Tanısınlar birbirlerini… yakından hem de !
15 gün sonra kız ayrılır, Allah şükrünü mü kabul etmedi yoksa ? Haşa. Allah emrettiği üzre olanın şükrünü geri çevirir mi hiç? Sen neye şükrettin bilmezsin değil mi ?
Hasılı.
Yavaş yavaş gidiyoruz. Nereye sormayın.
Bir şeyler parça parça ediliyor, kırım-kırım kırılıyor. Biz, sivri akılları budama derdine düştük. O bunu dedi, öteki az bile dedi, başkası böyle de denir mi diye feveran ediyoruz. Bazı şeyler hayır gibi görünür, fakat onlarda şer vardır. Bazı şeyler şer gibi görünür, fakat onlarda hayır vardır. Ben Allah emrini söyledim.
Fitne öldürmekten daha kötüdür diyor Cenabı Allah. Kim fitne ateşini yakıyorsa öldürmekten daha kötüsünü yapıyor demektir.
Fitne malum olanı ikrar ederek olmaz. Fitne ikilik, şirk, aldatma ile olur. Fitneyi, kesilecek bir kurbanın derisi iyi çıksın diye kızgın kuma gömmek gibi açıklar alimler. Daha kötüsü ne ola ki ?
Osmanlı Hükümdarlarına zamanında lalalar , alimler, paşalar, kadılar yeri gelmiş, ne pahasına olursa olsun demeden “Padişahım hata yapıyorsun ” demişlerdir. Istanbul Kadısı Hızır Bey , Cihan Padişahı Fatihin kolunun kesilmesine hüküm vermedi mi?
Onlarca misal vardır bu hususlarda.
Topyekûn bir milleti ilgilendiren durum varsa ortada, genel değer ve temel anlayışa mugayir bir sıkıntı varsa, kimse sen kim oluyorsun dememeli. O bilmiyor mu, senden başka akıllı mı yok, onun maksadı başka, kişi hürdür.. gibi yanlı, asıl meseleye halel getirici yaklaşımlar ne davaya, ne davanın temsilcisine , ne de millete zerre kadar faydası olamaz. Siz sadece fırça çekmiş olursunuz o kadar. Iyi özgürlük mü? Kimin eli kimin cebinde olursa olsun karışma, özgürlük var. Peki benim özgürlüğüm, bizim özgürlüğümüz nerede? Nerede iffet, haysiyet, hassasiyet, ahlak diyenlerin özgürlüğü? Efendim bakma, duyma, görme olsun bitsin. Olur ben bakmam olur biter. Ya evlatlarımız? Onları nasıl koruyacağız? Bunun ucu asla gelmez.
Çok değer verdiğim ve devlette çok mühim bir makamda olan biri geçenlerde boşanmalar artsın diye kanun çıkarmışız dedi. Bu bir fitne değildir, bir yanlış var, oraya bi bakmak lazım, yaptık oldu demekle olmuyor dedi. Daha güzel ne var ki? Eyvallah, şuna katılıyorum; üslup önemli, görüşler açıklanırken illa yanına bir kulp takmaya, kendini desteklemek için başka birini de meseleye ortak etmeye gerek yok. Bu bazen sıkıntı da oluşturuyor işte.
Dikkat edilmesi gereken şey budur.
Demek istediğimiz; yukarıda bahsettiğimiz bütün odaklar bize gülüyor şimdi. Sille az olur, el birlik olup Olimposun evlatlarına Hıra Dağı sevdalıları olarak, Tanrı Dağlarının çocukları olarak okkalı bir tokat atmak bizim boynumuzun borcudur.
Bir olmak için içimizden kurban vermeye gerek yok, hassasiyet herkese lazım.
Selam ve dua ile.

899 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...